SAM Linux op je HD installeren

Terug naar het Nederlandse menu

Deze pagina is nog in opmaak

Belangrijk om weten!!

Veel moderne PC's worden geleverd zonder CD's of DVD's van het besturings MS-Windows XP of MS-Windows Vista. Zorg dat je zelf de installatie CD's/DVD's van je Windows brandt alvorens verder te gaan, want mocht er echt iets misgaan, dan moet u nog alijd kunnen terugvallen op deze DVD's of CD's om uw systeem met Windows terug te installeren.

Bij bepaalde merkcomputers kan de garantie vervallen als je een ander OS installeert op je systeem!!!

Controlleer dan allemaal goed, alvorens eender welke distro op je systeem te installeren.

U hoeft echt Windows (nog) niet te verwijderen!

U heeft de Live CD uitgeprobeerd en heeft besloten om nu een veilig en stabiel besturingssysteem op uw pc te installeren. Het eerste wat u moet doen is een back up maken van alle belangrijke data op de harde schijf die u straks voor de installatie wilt gaan gebruiken. Ondanks het feit dat de installatie procedure in de meeste gevallen compleet veilig is, blijft het altijd mogelijk dat er iets fout gaat. Om geheel op safe te gaan, dient u eerst backups te maken van uw huidige documenten / mail / foto's etc. Bij voorkeur op twee verschillende typen data-dragers.

Dual Boot

We veronderstellen dat u in ieder geval in het begin een dual boot met Windows op uw computer wilt installeren. Dit betekent dat u altijd nog de mogelijkheid heeft om een ander besturingssysteem te gebruiken zoals Windows naast PCLinuxOS. Dat is ook wat de meeste mensen doen die nieuw zijn in de wereld van Linux. Het geeft u de mogelijkheid om altijd terug te kunnen vallen op iets waarmee u al bekend bent en de toepassingen te gebruiken waarmee u ervaring heeft. Dit zorgt voor een makkelijker overgang naar een eventueel compleet alleenstaand gebruik van een Linux systeem later.

Hulp is altijd beschikbaar

Met dat in het achterhoofd willen wij u graag verwelkomen in de wereld van het Linux besturings systeem. We zijn ervan overtuigd dat u zult ervaren dat het alles is wat u er van verwacht heeft, bovendien is hulp indien nodig nooit ver weg. Stel gewoon uw vraag op het forum of maak gebruik van het IRC kanaal #sam-linux op irc.freenode.org en u kunt een antwoord verwachten, heel vaak al na enkele minuten nadat u uw vraag heeft gesteld.

Thanks to PCLinuxOS Wiki.


Requirements

Preparation for the install

Copying the Files to Your Hard Drive

  • Installing SAM Linux 2007 to your Hard Drive

The Bootloader

  • Using Lilo or Grub to start SAM Linux 2007
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.